Kuinka säästää digiosaajarekrytoinneissa tuhansia euroja?

07 kesäkuu, 2019
Julkaisija: Admin

Nykyään digiosaajan ja yrityksen välissä on muuri, joka muodostuu n. 20:sta eri palvelusta, jotka pyrkivät yhdistämään parit, mutta oikeastaan vain vaikeuttavat tilannetta. Aina kun uusi rekrytointipalvelu tulee markkinoille, niin osaajan ja yrityksen todennäköisyys matchille itseasiassa pienenee.

Havainnollistetaan tätä esimerkillä:

Koodaaja Matti M. on juuri valmistunut koulusta ja etsii ensimmäistä työpaikkaansa. Matti käynnistää hakukoneen ja etsii IT-alan työpaikkoja. Sivuja löytyy monta kymmentä, joista suurin osa on rekrytointipalveluja. Matti avaa ensimmäisen sivun ja lukee ilmoitukset löytäen muutaman kiinnostavan ilmoituksen. Ei muuta kuin hakemusta sisään ja homma jatkuu sivulle 2 jne. Looppia voi jatkaa koko päivän. Positiivinen asia tietysti on, että päivässä suurimman osan työpaikoista voi oikeasti nähdä ja pysyä kartalla siitä mitä on tarjolla. Mutta, mitä tapahtuu huomenna, sitä seuraavana päivänä jne?

Töiden etsiminen vaatii valtavasti aikaa, vaikka samaan aikaan Mattia etsii valtava määrä yrityksiä. Jos Matti ei käytä useampaa hetkeä päivästään työpaikkailmoitusten selaamiseen, niin häneltä menee suurin osa ohi. Uuden rekrytointipalvelun tullessa markkinoille Matin urakka kasvaa siis entisestään. Muuri, josta Matti ja yritykset vuorotellen kurkkivat toisiaan eri kohdista kasvaa. Tämä muuri maksaa Matille aikaa ja vaivaa, ja yrityksille lisäksi myös paljon rahaa.

Mikä siis ratkaisuksi, kun markkinoille tulee vain uusia rekrytointipalveluita?

Dataverkosto sai kipinän perustaja Aleksin pulmasta. Aleksi etsi valmistumisensa jälkeen töitä data-analyytikkona ja työpaikkojen selaaminen, hakemusten lähettely ja profiilien luominen veivät suurimman osan ajasta. Aleksista tuntui, että haastatteluita alkoi irrota ja yritykset olivat selkeästi kiinnostuneita, mutta miksi kaiken piti olla niin vaivan takana? Miksei ollut palvelua, jossa saattoi hakea suoraan R:ää, SQL:ää osaavat data-analyytikot Uudeltamaalta? Miksi piti selata eri palveluita eikä voinut tulla löydetyksi? Miksi yritysten piti maksaa moneen eri ravintolaan, että saavat vain yhden ruoka-annoksen? Työmarkkinoilta puuttui selkeästi jotain olennaista. Mitä jos olisi palvelu, jossa digiosaajat voisivat “vain olla” ja yritykset löytäisivät heidät sieltä? www.dataverkosto.com pyrkii olemaan ratkaisu.

Palvelussa osaajat luovat osaajaprofiilin ja yritykset yritysprofiilin. Aikaa se vie vain 2 minuuttia eikä maksa mitään. Palvelussa yritykset voivat lähettää viestejä osaajille joko yksittäin tai kohdennetusti ryhmäviestein. Palvelussa voi siis lähettää viestin esim. kaikille HTML-taitoisille Front-end koodareille tai R- ja SQL-taitoisille data-analyytikoille. Yritys voi jättää myös työpaikkailmoituksia ilmaiseksi ja luoda ilmaisen “rekrymainoksen”, jota näytetään yrityksen kriteerit täyttäville osaajille. Osaaja voi halutessaan klikata “Olen kiinnostunut” ja loppu on historiaa deittimaailman tyyliin. Jos sinä osaaja tai yrityspäättäjä haluat luoda kanssamme yhdessä helpompia suomalaisia digikohtaamisia, niin tee ihmeessä profiili. Meidän palvelussa ei ole avaus- tai kuukausimaksuja ja työpaikkailmoittaminen on täysin ilmaista. Yrityksen voit rekisteröidä täältä. Osaaja voi rekisteröityä täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Background photo created by nikitabuida - www.freepik.com