Miksi on dataverkosto?

OLEMASSAOLON TARKOITUS

Dataverkosto on olemassa ratkaistakseen digialan kasvavan osaajapulan. Juuri nyt haluamme:

- Helpottaa merkittävästi digiosaajien ja yritysten kohtaamista

- Kannustaa alalle tuloa jakamalla tietoa ja koulutusta

- Parantaa digiyrittäjyyden haluttavuutta

Huomiseksi haluamme ratkaista Suomen kansantalouden kannalta kriittisen ongelman: ulkomaisen digityövoiman helpon löytämisen Suomeen. Tämä haaste on maallemme annettu ja pakollinen, eikä sitä kukaan kykene ratkaisemaan yksin. Tehdään se yhdessä.


TARINA

Tarinamme alkoi vuonna 2017, kun Dataverkoston perustaja Aleksi etsi aktiivisesti data-analyytikon töitä. Ongelmaksi muodostui analytiikka-alan työpaikkojen sijainti useassa eri palvelussa, eli ns. monikanavaisuus. Työpaikkojen löytyminen riippui osumisesta oikeaan palveluun oikeaan aikaan. Myös yritykset tuntuivat kokevan samaa ongelmaa, osaajan seikkaillessa eri kanavissa eri aikoina.

Käytännön ratkaisuksi Aleksi alkoi kehitellä palvelua, jossa digiosaajat löytäisivät oman alansa työpaikat ja voisivat tulla helposti löydetyiksi. Palvelun oli vastattava yritysten ajankohtaiseen ongelmaan, jossa esimerkiksi koodaaja on löydettävä nyt ja heti käsillä olevaan projektiin. Matkan varrella Aleksi löysi vierelleen henkilöt, jotka jakoivat saman vision ja auttoivat palvelua kehittymään.

Lopulta pienestä ideasta versoi koko Suomen laajuinen digialusta, joka mahdollistaa digiosaajien ja yritysten saumattoman kohtaamisen. Dataverkosto on myös alusta, josta digialan tulevaisuuden osaajat ja yrittäjät saavat tietoa digitaalisuuden tuomista mahdollisuuksista. Alustaa kehitetään aktiivisesti yhdessä käyttäjien kanssa.

Perustajille tärkeitä arvoja ovat auttaminen ja vastuullisuus, joten Dataverkosto on aktiivisesti mukana hyväntekeväisyyshankkeissa.


FAKTAT

Dataverkosto yhdistää analytiikka-, IT-, markkinointi- ja design-palveluita tarjoavat digiyritykset, digiosaajat sekä digipalveluita hyödyntävät yritykset.

Meillä toisensa kohtaavat:

1. Digiosaajat, kuten ohjelmoijat, analyytikot, digimarkkinoijat, animaattorit ja graafiset suunnittelijat.

2. Digiyritykset, kuten data- ja analytiikkatalot, ohjelmointi- ja IT-talot sekä markkinointi- ja design-talot.

3. Digiä ja dataa hyödyntävät yritykset eli kaikki digitaalisuutta hyödyntävät yritykset toimialasta riippumatta.


Palvelumme hyödyt osaajille, yrityksille ja koko Suomelle:

+ Digiosaaja löytää palvelusta kätevästi oman alansa työpaikat ja tulee löydetyksi.

+ Digiyritys löytää palvelusta etsimänsä digiosaajat ja tulee myös itse löydetyksi, kun digiä ja dataa hyödyntävät yritykset etsivät kumppania.

+ Digiä ja dataa hyödyntävä yritys löytää palvelusta tarvitsemansa digiosaajat ja -yritykset.

+ Suomalainen digiyhteistyö helpottuu ja vaikuttaa positiivisesti talouteen ja työllisyyteen.